Recept Tamme eend met champignonkerriesaus

In dit recept maken we Tamme eend met champignonkerriesaus. Ga terug naar het overzicht recept eend voor meer recepten met eend.

Ingrediënten

1 tamme eend in de stukken gesneden
750 g paddenstoelen
2 zure appelen
boter, bloem, nootmuskaat, kerrie, tijm
gevogeltebouillon
melk
peper en zout

Bereiding

Bak de stukken eend goudbruin. Kruid met peper, zout en wat kerrie. Verwijder de vetstof. Voeg er wat gevogeltebouillon bij en laat de eend garen gedurende ± 50 minuten. Was de champignons en snij de grootste ervan in stukken. Smelt een klontje boter en stoof de paddenstoelen erin. Kruid ze met peper, zout en tijm. Hou ze apart.

Maak een béchamelsaus. Smelt een klont boter (zonder deze bruin te laten worden) en roer de bloem erdoor tot een mooie roux. Voeg er beetje bij beetje de eendenjus bij, evenals het champignonvocht en wat melk. Doe dit tot u een mooie, egale saus krijgt.

Kruid de saus met wat peper, zout, nootmuskaat en kerrie. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij kleine blokjes in de saus. Voeg de paddestoelen en de eend terug bij de saus en serveer.

Kies hier uit andere wildrecepten:

Recept hert Recept eend Recept fazant Recept gans Recept kangoeroe Recept konijn Recept krokodil Recept ree Recept wild zwijn