Recept Fazant met gepofte aardappelen

In dit recept maken Fazant met gepofte aardappelen. Ga terug naar het overzicht recept fazant voor meer recepten met fazant.

Ingrediënten

1 gebardeerde fazant
150 g boter en margarine
peper, zout, tijm
1½ dl kippenbouillon
2 el bloem
boter
100 g kippenlevers
snufje rozemarijn
½ citroen
3 el whisky
aardappelen (kleine)
4 kleine goudreinetten
1 blik perziken
bigarreaux (Franse vruchtjes).

Bereiding

Dit is het algemene recept voor fazant. Leg de fazant op een royaal stuk aluminiumfolie. Bestrijk de fazant met boter en wrijf in met peper, zout en tijm. Strooi ook zout en tijm in de lichaamsholte en doe er klontjes boter in. Vouw de folie goed dicht en leg de ingepakte fazant in een vuurvaste schotel of braadpan.

Schuif op rooster middenin de oven, die zeer heet moet zijn. Laat 1½ tot 1¾ uur (hangt af van het gewicht) braden. Pof de aardappelen en appelen op de bekende manier. Voeg onder het stoven rozemarijn toe. Is alles gaar, voeg dan de bloem toe en al roerende de kippenbouillon. Maak een gladde saus en maak op smaak af met het citroensap en de whisky. Houd de saus op laag vuurtje warm.

Haal de gare fazant uit zijn ‘foliejasje’, begiet met de saus en serveer op een grote, diepe ovalen schotel, omgeven met de gepofte aardappelen en appelen. Leg op de rand de met Franse vruchtjes, versierde perzikhelften. Een fazant om uw vingers bij op te eten!

Kies hier uit andere wildrecepten:

Recept hert Recept eend Recept fazant Recept gans Recept kangoeroe Recept konijn Recept krokodil Recept ree Recept wild zwijn