Recept Hertenbiefstuk met appel en rozijnen

In dit recept maken we hertenbiefstuk met appel en rozijnen. Ga terug naar het overzicht recept hert voor meer recepten met Hert.

Ingrediënten

4 hertenbiefstukken van ca. 175 g per stuk
2 Granny Smith appels, geschild, ontdaan van klokhuis en elk in 4 plakken gesneden
50 g rozijnen
8 cl Mortlach ’89 sherry butt single malt whisky
½ l appelsap
50 g koude boter
snufje kaneel, zout, peper

Bereiding

Laat de rozijnen minimaal 12 uur wellen in de Mortlach. Breng de appelsap aan de kook en laat deze op een laag pitje tot de helft inkoken. Zet een grillpan op het vuur en laat deze heel heet worden. Zout en peper de biefstukken en schroei deze aan beide kanten dicht, ongeveer een minuut aan elke kant.

Let op dat er een mooi ruitpatroon op het vlees ontstaat. Zet de biefstukken warm weg (oven 150ºC, ca. 15 minuten) om door te garen. Gril in dezelfde pan ook de plakken appel. Bewaar ook deze warm, bijvoorbeeld in aluminiumfolie. Neem de ingekookte appelsap van het vuur en klop er klontjes koude boter doorheen. Blijf kloppen tot de boter helemaal is opgenomen. Op smaak brengen met peper, zout en kaneel. Voeg de gewelde rozijnen toe.

Tip
Leg op elk bord 2 plakken appel. Snijd de biefstukken in dikke plakken en drapeer deze over de appels. Schep de saus er over- en omheen. Lekker met zelf gemaakte frieten en een salade met o.m. fijngesneden witte kool.

Kies hier uit andere wildrecepten:

Recept hert Recept eend Recept fazant Recept gans Recept kangoeroe Recept konijn Recept krokodil Recept ree Recept wild zwijn