Recept Hertensaté met perzik-yoghurtdip

Ingrediënten

400 g Nieuw-Zeelands hertenvlees, uit de rug of van de bout, 2 cm verse gember, 2 teentjes knoflook, 2 el hoisinsaus, 1 tl ketjap manis (dikvloeibare, zoete sojasaus), 1 el palmsuiker of bruine suiker, 1 el sesamolie, 3 el arachideolie

Perzikdip:

3 perziken, 1 handvol koriander, geraspte schil van 1 limoen, 200 g natuuryoghurt, sap van 2 limoenen,

Kruidenrijst:

1 kop geur- of jasmijnrijst, 1/2 tl geraspte gember, 3 citroenenbladeren, 1 el sesamolie, 2 koppen water, zout

Bovendien:

18 bamboespiesen, olie om te bakken, 4 papadums (gekruide linzenpannenkoeken)

Bereiding

Bamboespiesen in water laten weken. Hertenvlees in lange, dunne repen snijden en in golfjes op de spiesen steken. Gember en knoflook schillen, klein hakken. Met de overige ingrediënten mengen tot een marinade. Vleesspiesen daarin minstens 30 minuten laten trekken.

Perzikdip:

Perziken ontvellen, de pit er uithalen en in acht snijden. 2 perziken met koriander, limoenrasp en yoghurt fijn pureren. Op smaak brengen met limoensap. Dip in 4 schaaltjes doen, koud wegzetten.

Kruidenrijst:

Rijst wassen en laten afdruppen. Gember en citroenbladeren in sesamolie aanbakken tot ze geuren. Er de rijst onder roeren. Water opgieten, laten opkoken en zout toevoegen. Rijst afgedekt in de oven bij 160°C in 20-30 minuten laten garen. Citroenbladeren verwijderen.

Papadums:

Olie in een pan verhitten. Papadums daarin elk ca. 20 seconden bakken. Meteen uit de pan nemen en de zachte pannenkoeken over de onderkant van kleine schaaltjes of over glazen vouwen.

Hertensatés:

Hertenvleesspiesen uit de marinade nemen, eventjes laten uitdruppen. In hete olie bakken en met de overige marinade bestrijken. Het vlees mag niet helemaal doorbraden zijn.

Serveertip
De papadumkorfjes vullen met de kruidenrijst. Met de hertensatés, dip en de rest van de perzikstukjes garneren. Hierbij past een kleine komkommersalade.

© Deer Industry New Zealand