Recept Lauwwarme Nieuw-Zeelandse hertensalade

Ingrediënten

500 g Nieuw-Zeelandse hertenbout, 2 jeneverbessen, 1 tl korianderzaadjes, 1/2 tl venkelzaadjes, 1 tl peper, 1 el honing, 2 el olijfolie, 1/2 bos citroenmelisse, zout, 250 g bospaddenstoelen (volgens seizoen), 200 g rammenas, 1 teentje knoflook, 2 takjes rozemarijn, 3 el rodewijnazijn, 2 el rodebosbessencompote

Bereiding

Hertenvlees in kleine medaillons snijden. De jeneverbessen, korianderzaadjes en venkelzaadjes in een vijzel of een hakker fijn malen. Honing en 1 EL olie met de kruidenmengeling mengen, de hertenmedaillons in honing wentelen. De oven op 120 graden (100 graden circulatielucht) voorverwarmen. Citroenmelisse wassen, droog schudden en de blaadjes aftrekken. Rammenas schillen, in de lengte eerst in zeer dunnen schijven snijden en daarna in repen. Rammenasrepen 10 minuten in koud water leggen.

De paddenstoelen schoonmaken, indien nodig wassen en drogen. Naargelang de grootte halveren of in vier snijden. Knoflookteentjes lichtjes kneuzen. Olijfolie in een anti-aanbakpan verhitten. Medaillons met zout en peper kruiden, aan iedere kant 3-4 minuten bakken, uit de pan nemen en op een bord in de oven plaatsen. Knoflook, rozemarijn en paddenstoelen in de pan doen. Op groot vuur 3-4 minuten lichtbruin bakken. De paddenstoelen met azijn blussen, kort inkoken. Pan van het vuur nemen, rode bosbessen er onder roeren, op smaak brengen met zout en peper.

De hertenmedaillons uit de oven nemen, met de paddenstoelen en de uitgedrupte rammenasreepjes op het bord schikken. Met citroenmelisse garneren.

Tip
De salade ziet er bijzonder mooi uit wanneer u hem met eetbare bloemen versiert.

© Deer Industry New Zealand