Recept konijn

Zoekt u een recept met konijn? Hier vindt u een overzicht van recepten met konijn.
Heeft u een goed recept met konijn? Mail het ons dan, zodat we ons overzicht ‘recept konijn’ kunnen uitbreiden.

Over konijn klaarmaken

Konijn wordt veel op tafel gebracht met feestdagen, zoals kerst. Konijn gestoofd in bier met pruimen is een echte klassieker. Toch verschilt een recept met konijn in feite niet zo veel van die van een recept met kip. Konijn kan net als kip worden gestoomd, gewokt en in roerbakgerechten verwerkt worden.

wild konijn

U kunt konijn ook klaar maken door het vlees te roosteren op de barbecue. U kunt konijn bereiden door het vlees te stoven, bakken of in de oven te bereiden.

Het vlees van tam konijn is malser dan het vlees van een wild konijn. Het vlees van wild konijn heeft meer een uitgesproken wild smaak. Het konijn heeft een fijne smaak. Het vlees van het konijn is sappig en mals. Om het vlees zo mals mogelijk te behouden, worden konijnen jong geslacht.

Konijn is mager en licht verteerbaar. Konijn koopt u doorgaans bij de poelier of slager. Tijdens feestdagen treft u nog wel eens ovenklaar konijn in de supermarkt aan. Konijn kan zowel in zijn geheel als in stukken worden gekocht.

Sommige supermarkten bieden ook diepgevroren konijnendelen aan. Over het algemeen koopt men het konijn “panklaar”. Er is vers konijn en er is diepgevroren konijn. Er wordt onderscheid gemaakt in wild konijn en tam konijn. Tam konijn heeft een forse brede rug. Het vlees van een tam konijn is lichtroze.

Vers konijn kunt u het best op de dag van bereiding kopen omdat het vlees dan goed mals en vers smaakt. Konijnenvlees is een magere vleessoort. Het vlees is caloriearm en bevat een laag vet- en cholesterolgehalte. Daarbij is het rijk aan eiwitten, onverzadigde vetzuren, vitamine B en mineralen.

Kies hier uw recept konijn

Recept: Gemarineerd tam konijn met seizoengroenten
Recept: eenvoudige wildkonijnenpeper
Recept: Wild konijn in bruin bier

Kies hier uit andere wildrecepten:

Recept hert Recept eend Recept fazant Recept gans Recept kangoeroe Recept konijn Recept krokodil Recept ree Recept wild zwijn