Recept gemarineerd tam konijn met seizoengroenten

In dit recept maken we gebraden tam konijn met seizoensgroenten. Ga terug naar het overzicht recept konijn voor meer recepten met konijn.

Ingrediënten

4 konijnenbouten, 1 dl olijfolie, 150 g wortelen (in cilindervorm gesneden), 100 g raapjes (in cilindervorm gesneden), 100 g peultjes, 100 g kleine uitjes, 100 g broccoliroosjes, 1 gele courgette (in cilindervorm gesneden), 4 dl kalfsfond, 4 dl witte wijn, 2 dl room, allesbinder, 1 kruidenbosje, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el salie.

Voor de koekjes: 300 g aardappelen (bintjes), 100 g ontpitte zwarte olijven, 2 eidooiers, 1 dl olijfolie, peper, zout, nootmuskaat.

Voor het garnituur: Takjes tuingroen (bijvoorbeeld salie).

Bereiding

Hak de konijnenbouten in twee delen, was ze in koud water en droog ze goed af. Leg het vlees gedurende een nacht in een marinade van de olijfolie, de witte wijn, peper, zout en het kruidenbosje. Giet de marinade af en bak het vlees lichtjes aan. Bevochtig met de marinade, 5 dl water en de fond. Voeg ook het kruidenbosje erbij en kruid met peper en zout. Laat gedurende 30 minuten zachtjes koken en verwijder voortdurend bovendrijvend schuim en vet.

Doe er dan de wortelen, de raapjes en de uitjes bij. Laat nog 15 minuten koken en voeg er dan de broccoli, de courgette en de peultjes aan toe. Schep, na nog eens 5 minuten koken, alles uit het kookvocht.

Laat dat kookvocht inkoken tot de helft en bind eventueel met de allesbinder. Voeg er de room en de gehakte groene kruiden bij. Kook ondertussen de geschilde aardappelen en rasp ze. Voeg er de eierdooiers, de olie, peper, zout en muskaatnoot bij. Hak de olijven in kleine stukken, roer ze door de aardappelrasp en bak er koekjes van in olijfolie.

Tip
Presentatie: Lepel de groenten op een warm bord en schik er het vlees en de koekjes van aardappelen en olijven op. Lepel de saus erbij en versier met takjes salie.

Kies hier uit andere wildrecepten:

Recept hert Recept eend Recept fazant Recept gans Recept kangoeroe Recept konijn Recept krokodil Recept ree Recept wild zwijn