Recept Salade met struisvogel en koriander-sinaasappeldressing

Ingrediënten

2 kleine struisvogelbiefstukken, 20 g boter, 2 sinaasappels, 1 dl gevogeltefond, 3 el gehakte verse koriander, 3 el notenolie, 100 g veldsla, 100 g rucola, 25 g pecannoten, peper, zout.

Bereiding

Schil de sinaasappels dik (het wit meeschillen) en snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en pers het resterende sap uit de sinaasappels. Doe het sap met de fond in een steelpan en laat dit 3 minuten inkoken. Af laten koelen. Hak de pecannoten grof. Voeg de koriander en notenolie toe aan de afgekoelde dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Vermeng de veldsla en rucola met de helft van de dressing. Bak de struisvogel biefstukken in de boter in 4-5 minuten van buiten bruin en van binnen rosé. Haal ze uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en snij ze schuin in plakjes. Schenk de rest van de marinade bij het bakvet en roer de aanbaksels los.

Tip
Leg de salade op de borden. Verdeel de partjes sinaasappel en de struisvogel plakjes over de salade. Schenk de warme dressing erover en bestrooi tot slot met de gehakte pecannoten.